Un nivel crescut al glicemiei reprezintă un factor ce indică predispoziţia la diabet. Pentru a preveni acest lucru, este indicată adoptarea unui stil de viaţă echilibrat. O modalitate bună pentru a controla nivelul glicemiei şi a preveni oscilaţiile majore din sânge constă în consumul de alimente care scad glicemia.

  • Prunele nu doar că ajută la scăderea glicemiei, ci ajută şi la prevenirea diabetului zaharat.
  • portocală este formată în proporţie de 90% din apă, iar sucul de portocale hidratează şi întăreşte sistemul imunitar datorită aportului de vitamina C.
  • Merele ajută la echilibrarea nivelului de glicemie. Potrivit nutriţioniştilor, coaja de măr conţine quercitină, un antioxidant care reduce riscul de diabet.
  • Quinoa este foarte bogată în fibre care ajută la menţinerea unei bune funcţionări a sistemului cardiovascular, reducerea riscului unor tipuri de cancer şi pentru sistemul digestiv.

20.09