Un fruct puțin cunoscut în România, dar care ar trebui să fie în dieta tuturor toamna, în lunile septembrie – noiembrie, când este perioada lui de glorie: RODIA. Super-puterile sale sunt vitamina C, a cărui compoziție de minerale asigură 40% din doza zilnică recomandată, acidul folic și vitaminele A și E.

Aportul său mare de vitamina C și gustul său simpatic dulce –acrișor te va convinge imediat să-l introduci în dieta ta zilnică, pentru a-ți crește imunitatea și a te proteja de răceli și viroze.

Mai mult de atât, cura de rodie are nenumărate efecte, printre care merită menționate: efecte anti-îmbătrânire, având antioxidanți naturali, luptă împotriva apariției unor maladii ca Alzheimer, cancer (de prostată), boli de inimă și chiar protejează creierul fătului, dacă este consumat de femeile însărcinate.

Mai are beneficii asupra fertilității, în menținerea tensiunii arteriale, iar conform unui studiu recent, bolnavii de inimă care au consumat timp de 3 luni sucul de rodii, și-au îmbunătățit circulația, prevenind formarea plăcilor oxidate de colesterol LDL, care duce la artrite.

Puteți deci consuma rodia ca atare sau în salate, smoothieuri, sosuri și nu numai.

01.10.2016